Στα "Πρώτα Φτερουγίσματα" βασική επιδίωξή μας είναι να προσεγγίσουμε τα παιδιά αντιμετωπίζοντας το καθένα ξεχωριστά ως μια μοναδική προσωπικότητα που αγαπάμε και θέλουμε να φροντίσουμε, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά του.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε και να εξελίξουμε τα θετικά στοιχεία κάθε παιδιού αλλά και να τα εμπλουτίσουμε δίνοντάς τους νέα και πολυποίκιλα ερεθίσματα μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού και του οργανωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που αποσκοπεί στην καλλιέργεια των σωματικών, νοητικών και κοινωνικο-συναισθηματικών τομέων με τη βοήθεια δραστηριοτήτων που προκύπτουν από τα ενδιαφέροντα των παιδιών αλλά και την επικαιρότητα.

Το πρόγραμμα σπουδών μας βασίζεται στο διαθεματικό ενιαίο πλαίσιο προγράμματος, που προωθεί τη μάθηση μετά από το παιχνίδι, την ανάπτυξη της δεξιοτεχνίας τους και την καλλιέργεια της εφευρετικότητάς τους.

Τα παιδιά με τη βοήθεια της παιδαγωγού αποφασίζουν τους τομείς και τη θεματολογία με την οποία θα ασχοληθούν, καθώς στην τάξη επικρατεί ζεστό και ελεύθερο κλίμα κάτω από την εποπτεία και παρότρυνση της δασκάλας με σκοπό την ενσωμάτωση και συμμετοχή και των λιγότερων έτοιμων στους ρυθμούς του σχολείου παιδιών. Έτσι, σε όλα τα παιδιά δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ερεθίσματα ανάλογα με την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση του καθενός, να επεξεργαστούν τα μηνήματα που δέχονται και να δομήσουν τη γνώση τους.

Πιστεύουμε ότι το ευχάριστο και υγιές περιβάλλον που επικρατεί στο σχολείο μας μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, αλλά αγωγής και αγάπης για τα παιδιά που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο της μάθησης.

 

Υδραγωγείου 4, Ν. 751, Πανόραμα (Απέναντι από το Γυμνάσιο - Λύκειο Πανοράματος) Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 34 55 08, 2310 34 66 66

Copyright 2009

Powered by Softways S.A.